ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; }} $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; ?>

Hutspot

EOD; echo $rekla; /* if ( is_singular( 'dojazd_menu' ) ) { $wakacje = << (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(Math.random() * 9999999).toString(16), se = d.getElementsByTagName('script'), se_f = se[0], se_l = se[se.length - 1], tt = d.createElement('script'), w = d.createElement('div'); w.id = wid; se_l.parentNode.insertBefore(w, se_l); tt.type = 'text/javascript', tt.async = true, tt.src = 'https://ti.tradetracker.net/?c=26564&m=1169001&a=322400&r=&t=js&wid=' + wid; se_f.parentNode.insertBefore(tt, se_f); })(); EOD; } else { if (rand(0,1)) { $wakacje = '';; } else { $wakacje = ''; } } echo $wakacje; */ ?> */ ?> */ ?>

Składniki (porcja dla 4 osób):

  • 1 kg chudej wołowiny;
  • 3 pokrojone w plastry cebule
  • 3 pokrojone w plastry duże marchewki
  • 4 pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 1 litr wody
  • 4 łyżki stołowe masła
  • 1 łyżeczka soli;
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Zagotować osoloną wcześniej wodę, włożyć mięso, przykryć i gotować przez godzinę na małym ogniu. Następnie dodać warzywa i gotowanie przez kolejne 45 minut. Mięso wyjąć z garnka i pokroić na wąskie plastry, nie pozwolić jednak, by za bardzo wystygło. Odsączone warzywa utłuc, dodając masło, pieprz i odrobinę soli do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Ziemniaki rozłożyć równomiernie na talerzu, a mięso ułożyć na wierzchu

Erwtensoep

ErwtensoepSkładniki (porcja dla 6 osób):

  • 1 szklanka łuskanego zielonego groszku
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 500 g tłustej szynki lub wędzonej, tłustej kiełbasy
  • 3 litry wody
  • 3 cienko pokrojone cebule
  • 1 posiekana łodyga selera naciowego
  • 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 1 natka selera
  • 1 łyżeczka soli

Groszek zalać wodą i pozostawić na 8 – 10 godzin pod przykryciem. Odsączyć i razem z wieprzowiną włożyć do garnka z osoloną wodą. Gotować na małym ogniu przez około 3 godziny. Następnie dodać cebulę, łodygę i nać selera i mieszając od czasu do czasu, gotować przez kolejne pół godziny. Na koniec dodać szynkę lub kiełbasę i gotować jeszcze 10 minut. Wyjąć szynkę lub kiełbasę i pokroić w plastry. Pokrojoną wrzucić z powrotem do zupy. Podawać w głębokim talerzy najlepiej z ciemnym pieczywem.

Poffertjes

PoffertjesSkładniki (porcja dla 6 – 8 osób):

  • 200 g mąki
  • 350 ml mleka
  • 40 g masła
  • 8 g drożdży
  • 1 łyżeczka soli

Podgrzać mleko do temperatury pokojowej. Wymieszać mąkę z solą i zrobić wgłębienie, do którego wlać drożdże wymieszane z odrobiną mleka, a następnie 2/3 pozostałego mleka. Mieszać do uzyskania zawiesistej, rzadkiej masy. Dodać resztę mleka, cały czas mieszając. Ciasto przykryte wilgotną szmatką odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Specjalną patelnię do poffertjes wysmarować dokładnie masłem. We wgłębienia patelni wlać ciasto i smażyć raczuszki z obu stron, aż będą złocistobrązowe. Podawać gorące, polane masłem i posypane cukrem pudrem.

ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; } } } if ( isset($nr_miasta) ) { $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; } else { $booklink = "#"; // Można pominąć to, jeśli nie chcemy linku, ale zmienna nie będzie używana, jeśli nr_miasta nie istnieje } $ile_atrakcji = 3; if ( isset($miasta) && $miasta != null ){ $ile_atrakcji = 6; } ?>

Bilety na atrakcje turystyczne


CENY i TERMINY WSZYSTKICH ATRAKCJI

NOCLEGI:
najtańszy pokój 2-osobowy   najbliżej centrum   najlepiej oceniane

Komentarzy dla “Przepisy kuchni holenderskiej”: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *