ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; }} $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; ?>

Gravlaks – łosoś marynowany

EOD; echo $rekla; /* if ( is_singular( 'dojazd_menu' ) ) { $wakacje = << (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(Math.random() * 9999999).toString(16), se = d.getElementsByTagName('script'), se_f = se[0], se_l = se[se.length - 1], tt = d.createElement('script'), w = d.createElement('div'); w.id = wid; se_l.parentNode.insertBefore(w, se_l); tt.type = 'text/javascript', tt.async = true, tt.src = 'https://ti.tradetracker.net/?c=26564&m=1169001&a=322400&r=&t=js&wid=' + wid; se_f.parentNode.insertBefore(tt, se_f); })(); EOD; } else { if (rand(0,1)) { $wakacje = '';; } else { $wakacje = ''; } } echo $wakacje; */ ?> */ ?> */ ?>

Składniki (porcja dla 4 osób):

  • 4 filety z łososia (około 1 kg)
  • 1 kg cytryn
  • 1,5 słoiczka musztardy francuskiej
  • 3 pęczki kopru
  • pieprz i sól

Filety z łososia należy dokładnie oczyścić, opłukać w zimnej, bieżącej wodzie i delikatnie osuszyć. Następnie odciąć skórę a mięso pokroić ukośnie na paski o grubości około centymetra. Przygotować miskę, do której wycisnąć sok z cytryn, dodać musztardę oraz drobno pokrojony koper i wszystko dokładnie wymieszać z pokrojonym łososiem. Następnie przykryć folią aluminiową i wstawić na 24 godziny do lodówki. Podawać udekorowane cząstkami cytryny najlepiej z ciemnym pieczywem.

Reinsdyrstek – kotlet z renifera

Składniki (porcja dla 4 osób):

  • 8 kotletów z renifera (około 1 kg)
  • 1/2 szklanki maki pszennej,
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml czerwonego wina
  • 400 ml bulionu
  • pieprz czerwony
  • sól, pieprz

Obrać i drobno posiekać cebulę. Podsmażyć ją w garnku na malej ilości masła. Następnie dodać czerwone wino i bulion, zamieszać i gotować na małym ogniu do momentu wyparowania połowy płynu. Całość przecedzić i z powrotem wlać do garnka, dodać mąkę i łyżkę masła oraz przyprawić do smaku solą i czerwonym pieprzem (potrawa musi być ostra). Gotować mieszając do momentu aż sos uzyska gęstą konsystencję. Kotlety rozbić, oprószyć solą, mąką i pieprzem, smażyć na oleju około 3 minuty z każdej strony. Podawać na rozgrzanym talerzu suto polane sosem najlepiej z ziemniakami i borówkami oraz brokułami lub brukselką.

Får i kål – baranina w kapuście

Składniki (porcja dla 4 osób):

  • 1 kg baraniny
  • 1 kg białej kapusty
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu
  • natka pietruszki

Mięso należy dokładnie umyć i osuszyć a następnie pokroić w kostkę wielkości około centymetra. Umytą kapustę pokroić w grube paski. Baraninę układać na przemian z kapustą w dużym, najlepiej żeliwnym garnku. Każdą warstwę należy posypać solą i ziarenkami pieprzu. Po ułożeniu całość zalać zimną wodą 5 cm powyżej poziomu przykrywającego potrawę. Dusić na małym ogniu, aż mięso i kapusta będą miękkie. Przed podaniem posypać zupę posiekaną pietruszką, podawać z gotowanymi ziemniakami.

ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; } } } if ( isset($nr_miasta) ) { $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; } else { $booklink = "#"; // Można pominąć to, jeśli nie chcemy linku, ale zmienna nie będzie używana, jeśli nr_miasta nie istnieje } $ile_atrakcji = 3; if ( isset($miasta) && $miasta != null ){ $ile_atrakcji = 6; } ?>

Bilety na atrakcje turystyczne


CENY i TERMINY WSZYSTKICH ATRAKCJI

NOCLEGI:
najtańszy pokój 2-osobowy   najbliżej centrum   najlepiej oceniane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *