ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; }} $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; ?>

Janssons frestelse (zapiekanka z ziemniaków)

EOD; echo $rekla; /* if ( is_singular( 'dojazd_menu' ) ) { $wakacje = << (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(Math.random() * 9999999).toString(16), se = d.getElementsByTagName('script'), se_f = se[0], se_l = se[se.length - 1], tt = d.createElement('script'), w = d.createElement('div'); w.id = wid; se_l.parentNode.insertBefore(w, se_l); tt.type = 'text/javascript', tt.async = true, tt.src = 'https://ti.tradetracker.net/?c=26564&m=1169001&a=322400&r=&t=js&wid=' + wid; se_f.parentNode.insertBefore(tt, se_f); })(); EOD; } else { if (rand(0,1)) { $wakacje = '';; } else { $wakacje = ''; } } echo $wakacje; */ ?> */ ?> */ ?>

Składniki:

  • 10 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 20 sztuk małych sardeli w konserwie
  • 3 dl słodkiej śmietany
  • 50 g margaryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie zapiekanki rozpoczyna się od obrania i pokrojenia w cienkie plasterki ziemniaków. Następnie trzeba obrać cebulę i drobno ją posiekać. Do formy wysmarowanej margaryną przełożyć połowę ziemniaków przemieszanych z cebulą. Kolejne warstwy to: pokrojone ziemniaki, całe sardele, ziemniaki z cebulą. Całość zalać śmietaną i 2-3 łyżkami wywaru z konserwy. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część margaryny.

Zapiekać około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni.

Gotowana szynka po skandynawsku

Składniki:

  • owoce suszone 200 g
  • szynka gotowana 800 g
  • liść laurowy 1 sztuka
  • ziarna pieprzu 1 łyżeczka
  • musztarda 2 łyżeczki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka

Ułożyć szynkę w rzymskim garnku. Dodać do niej przyprawy i suszone owoce, które moczyły się przez 12 godzin w wodzie. Całość zalać pół litrem wody, przykryć garnek. Kwadrans przed końcem pieczenia wyjąć szynkę, dodać do niej pastę z musztardy, bułki tartej i cukru. Pastę rozsmarować na szynce.

Zupa szwedzka

Składniki

  • mięso mielone 0,5 kg
  • pieczarki 0,5 kg
  • por część biała 4 sztuki
  • serki topione z szynką 3 sztuki
  • ziemniaki 4 sztuki
  • sól, pieprz, majeranek, bazylia, papryka

Mięso mielone usmażyć. Podczas smażenia dobrze je rozdrobnić, a następnie przełożyć do garnka. Pieczarki drobno pokroić, a pory pokroić w półksiężyce. Wszystko obsmażyć razem z pieczarkami, a następnie dodać do mięsa mielonego. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Całość zalać wodą i gotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią i sporą ilością majeranku. Na koniec dodać serki topione z szynką i gotować je razem z pozostałymi składnikami aż do stopienia się serków.

ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; } } } if ( isset($nr_miasta) ) { $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; } else { $booklink = "#"; // Można pominąć to, jeśli nie chcemy linku, ale zmienna nie będzie używana, jeśli nr_miasta nie istnieje } $ile_atrakcji = 3; if ( isset($miasta) && $miasta != null ){ $ile_atrakcji = 6; } ?>

Bilety na atrakcje turystyczne


CENY i TERMINY WSZYSTKICH ATRAKCJI

NOCLEGI:
najtańszy pokój 2-osobowy   najbliżej centrum   najlepiej oceniane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *