ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; }} $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; ?>

Frykadele z mięsa

EOD; echo $rekla; /* if ( is_singular( 'dojazd_menu' ) ) { $wakacje = << (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(Math.random() * 9999999).toString(16), se = d.getElementsByTagName('script'), se_f = se[0], se_l = se[se.length - 1], tt = d.createElement('script'), w = d.createElement('div'); w.id = wid; se_l.parentNode.insertBefore(w, se_l); tt.type = 'text/javascript', tt.async = true, tt.src = 'https://ti.tradetracker.net/?c=26564&m=1169001&a=322400&r=&t=js&wid=' + wid; se_f.parentNode.insertBefore(tt, se_f); })(); EOD; } else { if (rand(0,1)) { $wakacje = '';; } else { $wakacje = ''; } } echo $wakacje; */ ?> */ ?> */ ?>

Składniki:

  • 25 dag polędwicy wołowej
  • 25 dag schabu
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 10 dag bułki tartej
  • 5 dag margaryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego

Mięso trzeba dwukrotnie zemleć, po czym należy dodać do niego tartą bułkę, startą cebulę, jajko, przyprawy i 3/4 szklanki wody. Wszystko razem wymieszać, po czym rozgrzać margarynę, kłaść na nią łyżką dość grube placuszki i smażyć z obu stron.

Curry sild – Śledzie w sosie curry

Składniki:

  • 3 łyżki stołowe majonezu
  • śledzie „na oko”
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka curry

Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Odstawić na bok. Do miski wlać zalewę ze śledzi, tak aby rozpuścić w niej przyprawę curry, następnie dodać sporo majonezu, który jest jednym z ważniejszych składników duńskiej kuchni. Do wymieszanego majonezu z curry wkładamy śledzie i jabłko. Delikatnie mieszamy, odstawiamy na trochę do lodówki, aby składniki się ze sobą połączyły.

Jajka z fasolą po kopenhasku

Składniki:

  • 8 dag fasoli
  • 4 jajka
  • 4 dag chrzanu tartego
  • 3 dag przecieru z moreli
  • 4 dag migdałów
  • 5 dag ketchupu
  • 100 ml śmietany gęstej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz, cukier
  • sok z cytryny
  • 1 główka sałaty

Fasolę zalać wodą, zagotować i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie trzeba ją dogotować, odcedzić, przyprawić pieprzem, ułożyć na umytej sałacie. Jajka ugotowane na twardo przekroić na pół, wyjąć żółtka i rozetrzeć, wymieszać z chrzanem i przecierem. Dodać przyprawy, napełnić białka. Następnie trzeba obrać migdały, wymieszać je z fasolą i ketchupem, przyprawić do smaku. Wszystko ułożyć na półmisku na liściach, przykryć jajkami, polać przyprawioną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki i udekorować cząstkami pomidora.

ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; } } } if ( isset($nr_miasta) ) { $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; } else { $booklink = "#"; // Można pominąć to, jeśli nie chcemy linku, ale zmienna nie będzie używana, jeśli nr_miasta nie istnieje } $ile_atrakcji = 3; if ( isset($miasta) && $miasta != null ){ $ile_atrakcji = 6; } ?>

Bilety na atrakcje turystyczne


CENY i TERMINY WSZYSTKICH ATRAKCJI

NOCLEGI:
najtańszy pokój 2-osobowy   najbliżej centrum   najlepiej oceniane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *