ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; }} $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; ?>

Ciuperci umplute cu brinz – pieczarki faszerowane bryndzą

EOD; echo $rekla; /* if ( is_singular( 'dojazd_menu' ) ) { $wakacje = << (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(Math.random() * 9999999).toString(16), se = d.getElementsByTagName('script'), se_f = se[0], se_l = se[se.length - 1], tt = d.createElement('script'), w = d.createElement('div'); w.id = wid; se_l.parentNode.insertBefore(w, se_l); tt.type = 'text/javascript', tt.async = true, tt.src = 'https://ti.tradetracker.net/?c=26564&m=1169001&a=322400&r=&t=js&wid=' + wid; se_f.parentNode.insertBefore(tt, se_f); })(); EOD; } else { if (rand(0,1)) { $wakacje = '';; } else { $wakacje = ''; } } echo $wakacje; */ ?> */ ?> */ ?>

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek równej wielkości
  • 8 łyżek bryndzy
  • mały pęczek świeżych ziół: natki pietruszki, szczypiorku, także szczypiorku czosnkowego, jeśli ktoś wyhodował
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka startego żółtego sera
  • 4 łyżki masła
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól

Pieczarki oczyścić, umyć i oddzielić ich trzonki od kapeluszy. Trzonki drobno pokroić, a kapelusz obsmażyć w całości na maśle. Odstawić do przestygnięcia. Następnie obrać i posiekać drobniutko czosnek i zioła. Poddusić trzonki pieczarek, wymieszać je z bryndzą, tartym serem, czosnkiem i ziołami. Uzyskaną w ten sposób masę doprawić do smaku, po czym napełnić nią kapelusze grzybów.

Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać razem przez 15 minut.

Pui cu castraveti – kurczak z ogórkami kiszonymi

Składniki:

  • 3 piersi kurczaka
  • 2 średnie cebule
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • olej do smażenia

Cebulę obrać i pokroić w paski, natomiast ogórki pokroić w kostkę. Podobnie uczynić z piersiami kurczaka. Te ostatnie podsmażyć następnie na patelni. Kiedy już nabiorą złocistego koloru, dodać do nich cebulę, posypać mąką i wlać ok. 0,5 szklanki wody. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać ogórki, paprykę i sól. Podawać na ciepło.

Cibora de fasole boabe – barszcz fasolowy

Składniki:

  • 250 g białej fasoli
  • pęczek włoszczyzny
  • 4 średnie dojrzale pomidory
  • 1 l zakwasu żuru
  • pęczek natki pietruszki
  • kawałek pora

Przygotowanie potrawy rozpoczyna się od płukania i przebierania fasoli. Następnie zalewa się ją wodą i odstawia na noc, aby się moczyła.

Kolejnym krokiem jest umycie włoszczyzny, obranie jej i pokrojenie. Pomidory trzeba sparzyć, obrać ze skórki i również drobno pokroić. Natkę pietruszki należy posiekać, podobnie czyni się z porem. Fasolę zalać 3 l wody i gotować. W międzyczasie dodać do niej włoszczyznę. Gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed końcem gotowania osobno podgrzać zakwas, dodać go do zupy wraz z solą, pieprzem i pomidorami. Lekko przegotować.

ID , 'category' ); if ( $miasta != null ){ foreach( $miasta as $nazwa_miasto ) { $miasto = $nazwa_miasto->name; $nr_miasta = $nazwa_miasto->description; } } } if ( isset($nr_miasta) ) { $jutro = time() + 86400; $pojutrze = $jutro + 86400; $booklink = "https://www.booking.com/searchresults.html?city=". $nr_miasta ."&aid=1276497&checkin_monthday=". date("d") ."&checkin_month=". date("m") ."&checkin_year=". date("Y") ."&checkout_monthday=". date("d", $jutro) ."&checkout_month=". date("m", $jutro) ."&checkout_year=". date("Y", $jutro) ."&no_rooms=1&group_adults=2"; } else { $booklink = "#"; // Można pominąć to, jeśli nie chcemy linku, ale zmienna nie będzie używana, jeśli nr_miasta nie istnieje } $ile_atrakcji = 3; if ( isset($miasta) && $miasta != null ){ $ile_atrakcji = 6; } ?>

Bilety na atrakcje turystyczne


CENY i TERMINY WSZYSTKICH ATRAKCJI

NOCLEGI:
najtańszy pokój 2-osobowy   najbliżej centrum   najlepiej oceniane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *